Oczyszczanie wątroby z serwisem glodowka.pl
W dniach 28.09 – 02.10.2018 uczestniczyliśmy w zorganizowanych w Jastarni przez serwis Glodowka.pl warsztatach mających na celu oczyszczenie wątroby oraz eliminację pasożytów z naszego ciała.
Organizator dzięki długoletniemu doświadczeniu przekazał nam szczegółowe informacje, jak przygotować się do procesu oczyszczania. Ważna była m.in. dieta warzywna oraz spożywanie dużej ilości jabłek w ostatnim tygodniu przed przyjazdem.
Hotel Zdrojowy zapewnił nam warzywno-owocowe posiłki oraz świeżo wyciskane soki w sympatycznym otoczeniu.
Przy posiłkach otrzymywaliśmy według ścisłego harmonogramu różne suplementy wspomagające proces oczyszczania wątroby:
- porcję babki płesznik (która wspomagała opróżnianie jelit)
- łyżeczkę nalewki z orzechów włoskich (na eliminację pasożytów)
- łyżeczkę oliwy z kroplą ekstraktu oregano (przeciw robakom, grzybo i bakteriobójcze)
- pestki moreli gorzkiej
- pieprz cayenne jako jedyna przyprawa
- pestki dyni
- herbata z dziurawca
- imbir
- herbata z pokrzywy cytryną
Po przyjeździe Agnieszka Olędzka wprowadziła nas w sens i metodologię oczyszczania wątroby. Wyjaśniła, jaki cel ma przyjmowanie poszczególnych suplementów. Przedstawiła prowadzących zajęcia i omówiła program oczyszczania.
Codziennie rano zaczynaliśmy dzień zajęciami z jogi na plaży prowadzonymi przez Karolinę Brzezińską. Po południu ponownie spotykaliśmy się na ćwiczenia. Karolina skupiała się na ćwiczeniach wspomagających oddech i pobudzających organy wewnętrzne do pracy… i pilnowała, żebym bardziej skupiał się na ćwiczeniach niż na robieniu fotografii.
W wolnym czasie z przyjemnością korzystaliśmy z basenu i sauny, która ma duże znaczenie w procesie oczyszczania.
Codziennie też spacerowaliśmy z kijkami i jak widać nie byliśmy w tym osamotnieni 🙂
Tym razem robiłem znacznie mniej zdjęć, bardziej skupiając się na odnalezieniu w sobie spokoju… ale była też sesja na plaży 😉
W niedzielę po obiedzie otrzymaliśmy 4 porcje soli gorzkiej oraz oliwę i sok grejfrutowy, które miały aktywować proces oczyszczania.
Na koniec moja żoneczka zrobiła przyśpieszony wykład n/t: “Emocjonalność wątroby z punktu widzenia psychobiologii”. Można było dowiedzieć się m.in. jakie mają potwierdzenie w nauce powiedzenia ludowe typu: “Zzielenieć z zazdrości”, czy “Mieć coś na wątrobie”.
Więcej znajdziecie na jej stronie: DobreEnergie.pl
Z otrzymaną wiedzą i suplementami do oczyszczania udaliśmy się do pokojów, gdzie według otrzymanego harmonogramu ogrzewając wątrobę i popijając, delikatnie mówiąc niezbyt apetyczne napoje – prowadziliśmy indywidualne procesy oczyszczania.
Moje efekty procesu oczyszczania wątroby.
Po przyjęciu 4 porcji gorzkiej soli + oliwy z oliwek z sokiem grejfrutowym, wspomaganych lewatywą, mój organizm wydalił w kilku rzutach około 30-40 małych kamieni (od 0,3 do 1cm) o zabarwieniu zielonkawym.
Część pozyskanego “plonu” z oczyszczania wątroby prezentuję poniżej:
Także efekt oczyszczania był widoczny gołym okiem 😉
Myślę, że za kilka miesięcy, może przed wiosenną głodówką powtórzę ten proces. Nie spodziewałem się, że oczyszczanie przyniesie taki namacalne dowody.
Moje wrażenia odnośnie organizacji warsztatów.
Plusy
- wiedza i doświadczenie organizatora w prowadzeniu procesu odtruwania
- lokalizacja: Hotel Zdrojowy 4* w bardzo dobrym standardzie, wyposażony w kompleks spa 100m od plaży
- wyżywienie dopasowane do procesu oczyszczania wątroby: sałatki i zupy warzywne, soki świeżo wyciskane, świeże owoce, warzywa grillowane
- suplementy diety wspomagające detoksykację zapewnione przez organizatora: spirulina, nalewka z zielonych orzechów, babka płesznik, oliwa z oliwek + ekstrakt oregano, jabłka. Na potrzeby oczyszczania wątroby: sól gorzka, oliwa z oliwek, sok grejfrutowy
- zajęcia z jogi prowadzone 2x dziennie przez Karolinę Brzezińską na plaży wspomagały procesy oczyszczania i aktywowały prawidłowy proces oddychania.
Do małej korekty:
- dopracowanie realnego planu na każdy dzień i trzymanie się go